Spelen in de 5G Hub;
voor een betere toekomst

5G Hub in brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband van Brainport Development, High Tech Campus, VodafoneZiggo en Ericsson. Samen zijn zij aan de slag gegaan om 5G verder te onderzoeken en nieuwe technologieën te testen. Hoe kunnen bedrijven straks 5G zo slim mogelijk inzetten?

Dat is geen vraag waar wij één-twee-drie het antwoord op hebben. Wel hebben wij de experts op dat gebied het gemakkelijker gemaakt! Om te spelen met 5G heb je een inspirerende locatie nodig. Een ‘playground’ was dan ook snel bedacht!

De uitdaging

De vraag vanuit de klant was voor ons gesneden koek; ‘we hebben een ruimte waar we 5G gaan doorontwikkelen, maar het moet de juiste identiteit en het juiste interieur krijgen. Een creatieve setting met een ruimte die flexibel inzetbaar is.’

Zo gezegd zo gedaan; we zijn gestart met strategische sessies, om de doelstelling te ontleden en aan te pakken. Belangrijk was om ook rekening te houden met de akoestiek. Maar allereerst moest er een identiteit gecreëerd worden. Ook een pakkende naam ontbrak nog. Maar al snel kwamen de creatieve ideeën. 

Oplevering gebouw 5G HUB
Maquette gebouw 5G HUB

De oplossing

Omdat er in de ruimte ‘gespeeld’ ging worden met 5G, werd het al snel: 5G playground. Het idee van een sporthal kwam tot stand. De gekleurde lijnen van verschillende sporten vormden de basis van de huisstijl en het interieur. 

De lijnen op de vloer creëren allemaal een eigen vlak, waardoor de vakken flexibel in te zetten zijn zonder vaste ruimtes. De vlakken werden gevuld en vormen samen het cijfer 5 en de letter G.

Om de juiste merkbeleving te creëren hebben we gekozen voor refurbished gymzaal attributen. Op die manier ontstond er ook een duurzaam interieur.

Neem contact op

Rene Visser: “Alles is mogelijk en ze voelen perfect aan wat jij wil. Wil jij een inrichting zoals jij het in je hoofd hebt? Vormgenoten creëert het! Wij zijn enorm blij met het eindresultaat.”

5G playground versus 5G HUB

Ondanks dat uiteindelijk de playground – vanuit hogerhand – niet werd goedgekeurd. Het idee zou niet veilig zijn in combinatie met het negatieve imago rondom 5G. Maar wij lieten ons zowel letterlijk als figuurlijk niet uit het speelveld slaan. 

We kozen voor een andere naam: 5G HUB. Een hub verbindt een netwerk. En dat is precies wat er gebeurt op de high tech campus. De sporthal elementen konden we behouden, de lijnen refereren nog altijd naar de diverse draden die samenkomen in een hub, en zo een netwerk vormen.

Wat Vormgenoten nog meer heeft gedaan?

  1. Een maquette gemaakt om de flexibiliteit van de ruimte te laten zien
  2. Met een interieurplan laten zien wat er allemaal mogelijk is!
  3. Een toiletgroep geplaatst in de huisstijl van 5G HUB
  4. Signing in en rondom het pand. Inclusief posters en flyers. 
  5. Projectmanagement
5G HUB logo op raam
Zijaanzicht binnenruimte 5g HUB

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!

 

Contact opnemen Ontmoet ons team