Luchthaven Eindhoven 90 jaar

90 jaar geleden werd er voor het eerst vanaf Luchthaven Eindhoven gevlogen. Om dit heugelijke feit te vieren vroeg Luchthaven Eindhoven ons of wij mee wilden denken over de expositie die op het voorterrein plaats zal gaan vinden tijdens de feestweek. Vormgenoten trok de stoute schoenen aan en ging een stapje verder en kwam op de proppen met een wandelroute in de omgeving van het vliegveld.

Aan de slag

Een interne brainstorm bij Vormgenoten leidde tot een mooi uitgangspunt. Hoe trekken we omwonenden en de overige inwoners van Eindhoven naar het voorterrein om de expositie ’90 jaar Luchthaven Eindhoven’. Met dit in ons achterhoofd doken we in de geschiedenis en kwamen we er snel achter (stiekem wisten we het al) dat Luchthaven Eindhoven ooit op een andere plek was gestart. Waarom zouden we deze en overige historische punten in de omgeving, zoals het MH17 herdenkingsmonument, de oude hangars en de militaire vliegbasis, niet opnemen in een wandelroute richting de expositie?

Ontdek alles over merkbeleving
Eindhoven Airport 90 jaar wandelroute concept
Eindhoven Airport 90 jaar wandelroute QR code scan

De uitwerking

Samen met Luchthaven Eindhoven en de Gemeente Eindhoven zetten we de route op, we ontwierpen, produceren en monteerden 11 informatieborden. Deze voorzagen we van een QR-code, zodat er nog meer informatie opgehaald kon worden. De route start vanaf het oude luchthavengebouw (tegenwoordig Lunchroom Echt Welschap in Meerhoven) naar het voorterrein van Eindhoven Airport. Vanuit daar is het mogelijk om terug te lopen of de directe busverbinding (lijn 401) terug naar het startpunt te pakken. Wanneer er met kinderen gelopen zou worden, hadden we bedacht om alle borden te voorzien van een letter en er een soort speurtocht van te maken. Een leuke interactieve toevoeging om zowel jong en oud te enthousiasmeren.

Het uiteindelijke doel werd bereikt doordat omwonenden plezier beleefden aan de wandelroute en net even iets anders genoten van hun eigen omgeving.

Neem contact op
Eindhoven Airport 90 jaar wandelroute Flight Forum

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!

 

Contact opnemen Ontmoet ons team