ECR Nederland

ECR Nederland houdt zich, als grootste koeltechnische groothandel van Nederland, bezig met de aankoop, opslag en distributie van componenten en eindproducten voor de koel-, vries-, en klimaattechniek. Vormgenoten mocht met trots aan de slag met een nieuwe, eigentijdse identiteit voor dit bedrijf uit Oirschot.

Aan de slag

Samen met de marketingafdeling en directie van ECR startten we een merkstrategie sessie. Dit deden we op basis van de Golden Circle van Simon Sinek. Zodoende kregen we het juiste gevoel bij dat wat ECR doet voor haar klanten. In alles werd duidelijk dat ECR niet zomaar een groothandel is, maar zich onderscheidt door warme en persoonlijke contacten met haar klanten. Dit was een goed uitgangspunt om de uitstraling van ECR Nederland te vernieuwen.

In eerste instantie lag ook de vraag voor het ontwerpen van een nieuw logo bij Vormgenoten, maar tijdens het proces werd (intern bij ECR) duidelijk dat ze het huidige logo voorlopig behouden. Geen probleem! Om het gevoel van de merkstrategie sessie terug te laten komen is de juiste visuele identiteit minstens zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker!

Ontdek alles over merkstrategie
Merkstrategie bepalen
ECR Nederland huisstijl grafisch element

De uitwerking

Vormgenoten ging aan de slag met het kleur-, lettertype- en beeldgebruik (zowel fotografie als grafische elementen). De bestaande huisstijl wordt gekenmerkt door harde/rechte hoeken. In onze ogen niet passend bij de vriendelijkheid die men uit wil stralen. Zodoende hebben we afgeronde hoeken aan de grafische elementen in de nieuwe merkidentiteit toegevoegd. Een verfrissende vorm die we combineerden met de groene kleur van duurzaamheid. Iets wat de komende jaren steeds belangrijker zal worden in de wereld van koudetechniek waarin ECR Nederland zich bevindt.

Uiteindelijk gingen we aan de slag met het merkontwerp en ontwierpen we diverse touchpoints zoals briefpapier, social media templates en brochures. Deze zullen uiteindelijk, samen met het huisstijlhandboek, de basis vormen voor de grafische afdeling van ECR. Dankzij de vernieuwde aansprekende uitstraling kan ECR Nederland voor altijd de grootste van Nederland blijven!

Neem contact op
ECR Nederland nieuwe huisstijl powerpoint template

Vraag Coen om advies!

Hoe het voelt als je met niets anders dan creëren en stylen bezig kunt zijn? Mijn collega's en ik laten jou zien wat we graag doe. Wij kunnen je helpen om (bedrijfs)ruimtes visueel en doeltreffend te verrijken met een unieke interieurbeleving. Ben je op zoek naar een interieurontwerp? Neem dan contact met mij op!

Contact opnemen Ontmoet ons team
Coen Vormgenoten