Summa College

Dé opleidingsaanbieder voor zorg, welzijn, maatschappij & gezondheid in Eindhoven, Summa College Zorg, is bij Vormgenoten gekomen voor een gaaf project. Summa heeft een ruimte ter beschikking die bekend staat als ‘Summa in de buurt’. Naast dat studenten dagelijks les krijgen in deze ruimte, worden er ook ouderen uit de buurt begeleid om nieuwe skills aangeleerd te krijgen op het gebied van techniek en domotica.

Summa heeft Vormgenoten gevraagd om met een passend en verfrissend ontwerp te komen voor deze ruimte om het weer een nieuw leven in te blazen. Bewezen is dat wanneer een ruimte er mooi en nieuw uit ziet, men er ook zo mee omgaat dat dit zo blijft. 

De uitdaging

Om een treffend interieur concept neer te zetten dat aansluit bij de behoefte van de klant heeft Vormgenoten de ruimte in kaart gebracht en stapsgewijs de klant meegenomen naar het uiteindelijke resultaat. Van ontwerp (deels door studenten neergezet) tot materialisatie voorstellen en van 3d rendering/ontwerp tot kleurkeuzes. We hebben er rekening mee gehouden dat zowel studenten van het Summa College als ouderen gebruik maken van de ruimte en zich hier ook thuis voelen. 

Ontdek alles over interieurbeleving
Interieurbeleving zithoek Summa College
Interieurbeleving eettafels Summa College

De oplossing

De ruimte bestond al uit een ruime keuken en een comfortabele woonkamer, deze onderdelen dienden behouden te worden, maar een meer eigentijdse feeling krijgen. Wens was om de aparte ruimtes meer samen te voegen. Dit hebben we gedaan door slim om te gaan met de ruimte en de mogelijkheden die de ruimte te bieden had. Zo hebben we, ondanks dat er een fysieke scheiding tussen de keuken setting en de woonkamer zat, de ruimte verbonden door middel van design en kleurstellingen.

Neem contact op
Interieurbeleving keuken met wandkast Summa College

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!

 

Contact opnemen Ontmoet ons team