DES GROUP

Dutch Electronics Solutions Valkenaars Installatietechniek uit Budel en Verheggen Elektro uit Wintelre hebben de handen ineengeslagen. Samen gaan zij vanuit een overkoepelende groep werkzaamheden uitvoeren. Deze groep zal de DES Group – Dutch Electronics Solutions – gaan heten. De bedrijven zijn opzichstaand, maar willen toch eenheid laten zien naar de buitenwereld.

De uitdaging: kan Vormgenoten een ontwerp voor een logo maken voor de DES GROUP?

De uitdaging

De vraag vanuit de klant was hoe zij toch aan de buitenwereld kunnen laten zien dat ze samen één groep zijn, zolang de originele kleuren – van de opzichstaande bedrijven – behouden blijven. Het was uiterst belangrijk dat de nieuwe identiteit eenheid zou uitstralen, maar voor elk bedrijfsonderdeel eigen zou zijn. De basiskleur voor Verheggen blijft rood en voor Valkenaars geel.  

We zijn gestart met strategische sessies, om alle informatie boven tafel te halen die wij nodig hebben voor het maken van een nieuwe huisstijl. Vanuit deze sessie konden wij aan de slag met een herkenbaar beeldmerk en look en feel voor elk logo.

Ontdek alles over Sign & Print

De oplossing

De oplossing? We kozen ervoor om de letters van DES (Dutch Electronics Solutions) in één vorm te gieten. Het werd een opzichstaand beeldmerk. De gedachtegang: Wat is er nu typisch Nederlands? Juist, een tulp! Het beeldmerk is afgeleid van een tulp. Maar ook een stekker (Electronics) en wanneer je tot een oplossing komt, gaat er een lampje branden (solutions). Dit samen is het nieuwe logo van DES GROUP.

De nieuwe identiteit werd uitgerold op verschillende panden van de bedrijven door middel van gevelsigning, een zuil aan de weg en vlaggen. Maar ook autobelettering, reclameborden, huisstijldragers zoals visitekaartjes en briefpapier.

Neem contact op

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!

 

Contact opnemen Ontmoet ons team