Merkbeleving start met je huisstijl

Huisstijl ontwerpen als deel van je merkbeleving

Misschien wel het belangrijkste element van je merkbeleving is je huisstijl. Een huisstijl bestaat uit verschillende (visuele) elementen die ervoor zorgen dat jouw merk lading krijgt. Een huisstijl zorgt daarnaast voor herkenbaarheid voor je klanten en is daarom van wezenlijk belang. Het reclamebureau van Vormgenoten wordt ingeschakeld bij diverse huisstijl trajecten: het ontwikkelen van een huisstijl, een rebranding van een bestaande stijl of de doorvertaling van de huisstijl naar andere uitingen van de organisatie.

 

Offerte aanvragen Vraag een adviesgesprek aan

Huisstijl ontwerpen

Jouw huisstijl ontwerpen is wat we bij Vormgenoten één van de leukste werkzaamheden vinden. We krijgen er namelijk veel energie van om van jou te horen waarom jij jouw organisatie bent gestart en waar je organisatie voor staat. We doen dit in een strategische sessie met de ‘Golden Circle Methode’ van Simon Sinek. Op basis van die gegevens krijgen we het juiste gevoel bij jouw bedrijf en kunnen we nadenken over de vormgeving van jouw huisstijl. De huisstijl moet namelijk aansluiten op de betekenis van jouw merk. Alleen zo kan je huisstijl onderdeel zijn van de merkbeleving. 

We gaan na de strategische sessie vervolgens aan de slag met creatieve ideeën. Deze vormen de grondslag voor je huisstijl en presenteren we graag aan je. Bij de presentatie van zo’n huisstijl nemen we logo, typografie, pay off en andere huisstijlelementen mee. Zo gaat het voor jou al echt leven en krijg je echt een gevoel bij de stijl die we hebben ontworpen. Uiteindelijk leggen we de huisstijl voor jouw bedrijf vast in een huisstijl handboek (brandbook). Zo blijft de nieuwe identiteit van je organisatie te allen tijde bewaakt.

Heb jij een (nieuwe) huisstijl nodig en ben je benieuwd wat wij voor creatief idee voor jouw merk bedenken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Verschillende huisstijlelementen

Een huisstijl bestaat uit diverse elementen. De belangrijkste huisstijlelementen zijn:

✓ Naam
✓ Logo
✓ Typografie
✓ Beeldgebruik

Wanneer ons reclamebureau jouw huisstijl ontwerpt, denken we mee over deze verschillende elementen en nemen we het allemaal op in een presentatie. 

De naam van een merk is in veel gevallen al bekend en hier zullen we dan ook niks aan veranderen. Indien gewenst kunnen we uiteraard ook altijd meedenken over een passende naam voor jouw organisatie.

We beginnen na de naam met het uitwerken van een logo. Bij het ontwerpen van een logo denken we na over de kleinste details: welke kleuren hebben welke betekenis en sluiten deze wel aan bij de merkbeleving die we willen creëren?

Als het logo is ontwikkeld kijken we naar passende typografie om de huisstijl af te maken. 

Neem contact op
vooraanzicht gebouw 5Ghub

Templates en ontwerpen in jouw huisstijl

Om de merkbeleving meer vorm te geven, kunnen we wanneer gewenst verschillende templates opbouwen om je huisstijl meer tot leven te brengen. Denk aan het ontwerpen van visitekaartjes, standaard social media berichten, flyers, brochures, offertes, enzovoort. Heb je deze verzoeken, laat het ons dan vooral weten. We denken graag met je mee en vinden het leuk om in de creatieve stoel te zitten en vette dingen te ontwerpen.

Heb jij een (nieuwe) huisstijl nodig en ben je benieuwd wat wij voor creatief idee voor jouw merk bedenken? Neem vrijblijvend contact met een van onze experts op en laat je overtuigen van de kracht van Vormgenoten!

Neem contact op
Lunenburg Huisstijl

Alle merkbeleving onder één dak

Daarnaast zijn we ook in staat om alle materialen die we voor je ontwerpen in eigen beheer te drukken of te produceren. Zo heb je de ontwikkeling van je volledige huisstijl letterlijk onder één dak.

Is er nog geen eigen huisstijl, gebruik je verschillende stijlen door elkaar of wil je een nieuw, visueel sterk concept laten designen? Onze ontwerpers gaan graag met de merkbeleving aan de slag. Laat ze hun gang gaan en je zult er geen spijt van krijgen. Wat je wensen ook zijn.

Lees meer

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!


Contact opnemen Ontmoet ons team
Goed
in vorm!

Dat zijn wij van Vormgenoten

Veelgestelde vragen

 
Werken jullie in hele land?

Vormgenoten is gevestigd in design stad Eindhoven. Van daar uit knallen wij graag de A2, A50 of A58 op om mensen  in het hele land jouw merk te laten beleven en een onvergetelijke ervaring achter te laten. Vanuit de Brainport Eindhoven laten we zelfs onze zuiderburen in België versteld staan van de gaafste activaties! Niets is ons te gek!


Produceren jullie zelf?

Bij Vormgenoten hebben wij alles onder één dak. Wat wij bedenken, kunnen wij ook realiseren. Wanneer onze creatievelingen een concept uitdenken, zorgen wij er ook voor dat het op hoge kwaliteit geproduceerd wordt. Het is zelfs zo dat wij de montage op locatie op ons nemen. Zo weten wij vanaf het eerste advies tot de montage en van ontwerp tot productie precies wat wij doen. Dit scheelt jouw als klant veel contact momenten met diverse partijen.


Hoe gaan jullie te werk?

Wij gaan nooit ‘zomaar’ aan het werk. Samen met jouw als klant gaan we in overleg en durven wij kritische vragen te stellen om jouw doel te bepalen. Zodoende zorgen we er samen voor dat jij jouw klant op de juiste manier bereikt wordt. Van daar uit gaan we aan de tekentafel zitten komen we met een vet concept. Daar waar gevraagd realiseer we dit concept in visuele objecten en monteren we het op locatie.


Ik heb zelf een ontwerp, kunnen jullie ook alleen produceren en monteren?

Wanneer je een bestand hebt dan kunnen wij deze voor je produceren en eventueel monteren. Door onze technische kennis van zowel ontwerp als productie kunnen wij van jouw een hoogwaardig visueel eindproduct maken. Bij ontvangst van het bestand controleren wij deze altijd om te controleren of deze aan onze kwaliteitsnorm voldoen, zoals in onze aanleverspecificaties vermeldt. Doordat wij met Europese materialen werken kunnen wij met hoge kwaliteit printen op onze eigen printers.


?