Field marketing door Vormgenoten

Field marketing is onderdeel van een merkactivatie campagne: het draait om een ervaring, event of campagne die zorgt voor een contactmoment tussen jouw merk en je doelgroep. Zoals het woord al zegt, ontmoet je elkaar echt in het ‘veld’. Field marketing wordt van oudsher gezien als eenrichtingscommunicatie, maar tegenwoordig is er veel meer ruimte voor dialoog door de komst van sociale media. 

Bij field marketing kun je denken aan promoties waarbij testproducten worden uitgereikt met onder andere als doel om je bekendheid te vergroten of een nieuw product in de markt te zetten. 

Ook succesvol zijn met field marketing? Besteed het uit aan Vormgenoten om jouw doel te bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen Vraag een adviesgesprek aan

Field Marketing door Vormgenoten

Voor Vormgenoten is field marketing meer dan een promotie waarbij een product wordt uitgedeeld. Er zit een creatief idee achter, het is een bijzonder contactmoment tussen jouw merk en je doelgroep, dus je moet dit moment onuitwisbaar maken. Je hebt tijdens dit contactmoment de kans om te laten zien waar jouw merk voor staat, dus het moet meer zijn dan enkel een sample uitdelen. Er hoort een verhaal bij: er zit namelijk een gedachte achter jouw product. Bij Vormgenoten zorgen we ervoor dat dit op een originele manier terecht komt bij je doelgroep tijdens een activatie campagne. We zijn selectief met het bepalen wie we het veld in sturen: alles moet namelijk aansluiten op jouw merk en het doel dat we met deze campagne voor ogen hebben. 

Kun jij wat hulp gebruiken bij het neerzetten van een pakkende en opvallende field marketing campagne? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Schets Jupiler BBQ Battle

Voorbeelden van field marketing activatiecampagnes

We hebben met plezier diverse field marketing activatiecampagnes mogen verzorgen. De kracht van een goede field marketing activatiecampagne zit hem in creativiteit, inspiratie en originaliteit. Iets waar we bij Vormgenoten niet vies van zijn.

Field marketing voor SENSEO

In samenwerking met Opvallers hebben we een activatiecampagne verzorgd voor SENSEO, waarbij we verantwoordelijk waren voor het ontwerp van een vette stand en waarbij we tevens een link moesten leggen met de (online) campagne ‘nog eentje dan’. Een geslaagde campagne met enthousiaste promotors én een geïnspireerde doelgroep!

Lees meer over SENSEO
Promotie Senseo Gold Field marketing

Naamsbekendheid in één klap vergroten voor Continental

We kregen de vraag hoe we de naamsbekendheid van Continental als FIFA sponsor in één klap konden vergroten tijdens het WK. Door die vraag erg letterlijk te nemen, hebben we daar bijzonder succes geboekt. 

Ons idee? Een 4 meter grote band langzaam oppompen en het publiek laten raden wanneer de band klapt. Wie het goed raadt, wint een VIP-reis. Voor deze activatiecampagne hebben we een hoop moeten regelen. Denk aan een calamiteitenplan, tests vooraf en een hoop constructieberekeningen. Maar het was het allemaal waard: bijna 95.000 bezoekers zagen onze opvallende constructie en er waren 3100 mensen die een antwoord invulden om kans te maken op de prijs. 

Lees het volledige verhaal van Continental
Promotie team Jupiler in BBQ met waterpistolen en foam weapons

Alle merkbeleving onder één dak

Dat wij alles onder één dak hebben, zorgt ervoor dat wij betrokken zijn bij het hele proces. Zo bewaken we het proces en de kwaliteit continu. De ontwerpers vertalen de doelstelling in een visueel concept. Met innovatieve designs creëren we vernieuwende merkactivatie concepten. Vormgenoten levert hoogwaardige producten en snelle service.
 
Neem contact op

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!


Contact opnemen Ontmoet ons team
Goed
in vorm!

Dat zijn wij van Vormgenoten

Veelgestelde vragen

 
Werken jullie in hele land?

Vormgenoten is gevestigd in design stad Eindhoven. Van daar uit knallen wij graag de A2, A50 of A58 op om mensen  in het hele land jouw merk te laten beleven en een onvergetelijke ervaring achter te laten. Vanuit de Brainport Eindhoven laten we zelfs onze zuiderburen in België versteld staan van de gaafste activaties! Niets is ons te gek!


Produceren jullie zelf?

Bij Vormgenoten hebben wij alles onder één dak. Wat wij bedenken, kunnen wij ook realiseren. Wanneer onze creatievelingen een concept uitdenken, zorgen wij er ook voor dat het op hoge kwaliteit geproduceerd wordt. Het is zelfs zo dat wij de montage op locatie op ons nemen. Zo weten wij vanaf het eerste advies tot de montage en van ontwerp tot productie precies wat wij doen. Dit scheelt jouw als klant veel contact momenten met diverse partijen.


Hoe gaan jullie te werk?

Wij gaan nooit ‘zomaar’ aan het werk. Samen met jouw als klant gaan we in overleg en durven wij kritische vragen te stellen om jouw doel te bepalen. Zodoende zorgen we er samen voor dat jij jouw klant op de juiste manier bereikt wordt. Van daar uit gaan we aan de tekentafel zitten komen we met een vet concept. Daar waar gevraagd realiseer we dit concept in visuele objecten en monteren we het op locatie.


Ik heb zelf een ontwerp, kunnen jullie ook alleen produceren en monteren?

Wanneer je een bestand hebt dan kunnen wij deze voor je produceren en eventueel monteren. Door onze technische kennis van zowel ontwerp als productie kunnen wij van jouw een hoogwaardig visueel eindproduct maken. Bij ontvangst van het bestand controleren wij deze altijd om te controleren of deze aan onze kwaliteitsnorm voldoen, zoals in onze aanleverspecificaties vermeldt. Doordat wij met Europese materialen werken kunnen wij met hoge kwaliteit printen op onze eigen printers.


?