Rebranding of hulp bij het positioneren van je bedrijf?

Is jouw organisatie toe aan rebranding of ga je een bedrijf starten en kun je wel wat hulp gebruiken bij het positioneren van je bedrijf en het ontwerp van je huisstijl en andere onderdelen van de merkbeleving? Dan is het goed dat je hier bent. 

Offerte aanvragen Vraag een adviesgesprek aan

Handig merk handboek

Bij Vormgenoten hebben we alles in huis om jouw organisatie van een (nieuwe) corporate identity te voorzien. Onze creatieve denkers en doeners gaan graag met jou in gesprek om tot de kern van je organisatie te komen, om hier vervolgens een corporate identity voor te ontwikkelen die zich vertaald in een handig Merk Handboek.

Bij het samenstellen van jouw corporate identity gaan we grondig te werk. We nemen de tijd om jouw organisatie te leren kennen vanuit verschillende invalshoeken. We werken volgens een speciale methodiek en nemen jou graag mee tijdens het proces.

Heb jij een (nieuwe) corporate identity nodig en ben je benieuwd wat we bij Vormgenoten bij jouw organisatie vinden passen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Merkidentiteit bepalen

Corporate identity volgens de Golden Circle

Voor de totstandkoming van jouw corporate identity, werken we bij Vormgenoten met de Golden Circle methodiek van Simon Sinek. Het bekende “Why, how, what”-model. Het is daarbij belangrijk om antwoord te geven op de vraag waarom je iets doet of waarom iemand voor jouw bedrijf moet kiezen, voordat je antwoord kunt geven of wat je daarvoor nodig hebt en hoe je product of dienst het beste ontwikkeld kan worden. 

Workshop of sparringsessie

Het ontwikkelen van jouw corporate identity start met een workshop of sparringsessie waarbij we volgens de Golden Circle methode samen diverse onderwerpen bespreken:

 • Gewenste identiteit
 • DNA laden
 • Missie & visie van jouw organisatie
 • Kernwaarden 
 • Unique Selling Points (USP)
 • Doelgroep 
 • Touch points (need to have, nice to have)
Neem contact op
vooraanzicht gebouw 5Ghub
Lunenburg Huisstijl

Brand development

Na afloop van de sparringsessie met jouw projectteam en onze specialisten, gaan we aan de slag met het bedenken en ontwikkelen van visuele elementen. We bepalen op basis van de besproken elementen tijdens de sparringsessie jouw merkidentiteit, we bedenken een naam (indien nodig) en stellen jouw communicatie DNA op. Binnen de identiteit nemen we de volgende onderdelen mee:

 • Logo ontwerp
 • Pay-off ontwikkeling
 • Lettertypes
 • Kleurgebruik
 • Beeldgebruik

We toetsen of deze elementen passen bij jouw merk en leggen het vervolgens vast in het Merk Handboek.

Neem contact op

Touchpoint Development

Zijn jullie ook enthousiast en worden jullie warm van de identiteit die we voor jullie hebben uitgewerkt? Dan gaan we deze verder uitwerken (zogenoemde touchpoints). Hierbij kun je denken aan:

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot de touchpoints, welke we samen kunnen bepalen op basis van jouw wensen. Wanneer deze bekend zijn, zullen ook de touchpoints worden vastgelegd in het Merk Handboek.

Neem contact op
Website ontwerp I-co
Merk ontwerp uitwerken

Alle merkbeleving onder één dak

Bij Vormgenoten merken we dat er wat verwarring bestaat tussen een huisstijl en een corporate identity. Eigenlijk is de huisstijl een onderdeel van de corporate identity. De corporate identity omvat naast de huisstijl ook zaken als de tone of voice, beeldgebruik en andere elementen die de merkbeleving bepalen. 

Voor zowel de corporate identity als je huisstijl kun je bij Vormgenoten terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Vraag om advies!

Heb je behoefte aan persoonlijk advies van één van onze specialisten? Of wil je meer informatie aanvragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op!


Contact opnemen Ontmoet ons team
Goed
in vorm!

Dat zijn wij van Vormgenoten

Veelgestelde vragen

 
Werken jullie in hele land?

Vormgenoten is gevestigd in design stad Eindhoven. Van daar uit knallen wij graag de A2, A50 of A58 op om mensen  in het hele land jouw merk te laten beleven en een onvergetelijke ervaring achter te laten. Vanuit de Brainport Eindhoven laten we zelfs onze zuiderburen in België versteld staan van de gaafste activaties! Niets is ons te gek!


Produceren jullie zelf?

Bij Vormgenoten hebben wij alles onder één dak. Wat wij bedenken, kunnen wij ook realiseren. Wanneer onze creatievelingen een concept uitdenken, zorgen wij er ook voor dat het op hoge kwaliteit geproduceerd wordt. Het is zelfs zo dat wij de montage op locatie op ons nemen. Zo weten wij vanaf het eerste advies tot de montage en van ontwerp tot productie precies wat wij doen. Dit scheelt jouw als klant veel contact momenten met diverse partijen.


Hoe gaan jullie te werk?

Wij gaan nooit ‘zomaar’ aan het werk. Samen met jouw als klant gaan we in overleg en durven wij kritische vragen te stellen om jouw doel te bepalen. Zodoende zorgen we er samen voor dat jij jouw klant op de juiste manier bereikt wordt. Van daar uit gaan we aan de tekentafel zitten komen we met een vet concept. Daar waar gevraagd realiseer we dit concept in visuele objecten en monteren we het op locatie.


Ik heb zelf een ontwerp, kunnen jullie ook alleen produceren en monteren?

Wanneer je een bestand hebt dan kunnen wij deze voor je produceren en eventueel monteren. Door onze technische kennis van zowel ontwerp als productie kunnen wij van jouw een hoogwaardig visueel eindproduct maken. Bij ontvangst van het bestand controleren wij deze altijd om te controleren of deze aan onze kwaliteitsnorm voldoen, zoals in onze aanleverspecificaties vermeldt. Doordat wij met Europese materialen werken kunnen wij met hoge kwaliteit printen op onze eigen printers.


?